Yaşlılarda veya yaşlılıkta hemoroid

Gezegenin çoğu insanı, özellikle yaşlı nüfus olmak üzere hastalıktan muzdarip!

Hemoroidler yavaş yavaş ve özellikle sıklıkla gelişir ve yaşlılıkta kendilerini keskin bir şekilde hatırlatır. Bu hastalık, büyükannelerin ve büyükbabaların muzdarip olduğu en yaygın rahatsızlıklar listesinde yer almaktadır. Bunun nedeni, yaşlılıktaki insanların genellikle venöz duvarların güçlü bir şekilde zayıflamasına sahip olmalarıdır. Bu gerçek, sırayla, alt içi boş damarlarda kan durgunluğuna neden olur ve bu da buna bağlı olarak hemoroid kaybına yol açar.

Hayat durmaz, vücut, organları ve sistemleri yıpranır. Yaşla birlikte zayıflar, savunmasız hale gelir, bağırsağın mikroflorası ve motor aktivitesi, vücudun bağışıklık sistemi de değişir. Yaşlı insanlar çok az hareket eder (boşuna «hareketin hayat olduğu» söylenir), uzun süredir devam eden birçok hastalık kötüleşir, arka planlarına karşı yenileri ortaya çıkar. Ne yazık ki, hemoroidler burada nasıl görünmeyebilir?!

Yukarıda listelenen sağlık komplikasyonları nedeniyle, hemoroidleri kışkırtan veya şiddetlendiren kronik kabızlık meydana gelir. Ve ishal buna yol açar. Bu nedenle, ileri yaş grubundaki yetişkin neslin diyetlerine özellikle dikkat etmesi gerekir (bu aynı zamanda hemoroidleri şiddetlendiren obezite ve gastrointestinal sistemle ilgili sorunlar için de geçerlidir).

Tabii ki, hemoroidlerin ortaya çıkmasını ve daha ileri tedavisini önlemek için, bu hastalığı emeklilikle değil, çok daha erken düşünmeye başlamak gerekir. Önleme ve sağlıklı bir yaşam tarzı, çocukluğundan beri bir kişi tarafından iyi bir şekilde yapılmalıdır.

Ama o zamanlar sağlığını koruyamayan yaşlılara geri dönelim ve şimdi hemoroid tedavisi görmeleri gerekiyor. Bu durumda iyi bir proktolog bulmak çok önemlidir — uygun bir muayeneden sonra onlara uygun tıbbi prosedürleri ve ilaçları ve hatta belki bir ameliyatı reçete edecektir. Halk tarifleri de kurtarmaya gelebilir, asıl mesele bunları dikkatli bir şekilde ve bir doktora danıştıktan sonra kullanmaktır.

Yaşlılar mümkün olduğunca hareket etmeye çalışmalı, vücudun genel durumunun izin verdiği kadar yoğun önleyici egzersizler yapmalıdır — sonuçta, yukarıda bahsedildiği gibi hemoroidler, hemen hemen tüm büyükanne ve büyükbabaları rahatsız eden diğer rahatsızlıklarla burun buruna gitmelidir, örneğin, buna yüksek tansiyon eşlik eder, kalp yetmezliği vb.

Yaşlılıkla ilişkili hastalıklar nedeniyle merhemlerin, müshillerin, kremlerin veya mumların yan etkilerinden korkulmalıdır. Bu nedenle, bir proktolog, mevcut hastalıklar için yaşlı bir hastayla görüşerek tedaviyi seçmelidir.