Napolyon Bonapart neyden muzdaripti: hemoroid veya zihinsel anormallikler

2001 yılında Dr. Paul Wolf, Napolyon Bonapart’ın bu askeri olaydan bir gün önce başlayan ani hemoroid saldırısı nedeniyle ünlü Waterloo Savaşı’nı kaybetmiş olabileceğini buldu.

Savaş günü sabahın erken saatlerinde Napolyon Bonapart, ağırlaştırılmış hemoroidlerden yaşamaya başladığı şiddetli ağrılar nedeniyle saldırının başlamasını erteledi. Öğlene kadar, hava koşulları ve düşmanın işgal ettiği birliklerin yeri değişti, bu da İngilizlerin çok «elinde» oldu.

Napolyon Bonapart, çeşitli savaşlar sırasında hemoroidden muzdaripti. Kavgalar sırasındaki psiko-duygusal gerginliğinin sfinkter kaslarının kasılmasına neden olduğu ve bunun da korkunç bir acıya neden olduğu ve onun için aşırı rahatsızlık yarattığı varsayılmaktadır.

Bir şekilde acısını dindirmek için Napolyon Bonapart banyo yaptı. Waterloo Savaşı sırasında şiddetli bir «dışkı» gecikmesi yaşadı ve bu da şiddetli ağrıya ve durumunun bozulmasına neden oldu. Bu nedenle savaş alanından emekli oldu, ordusunu terk etti, neredeyse komutansız bıraktı ve aynı zamanda işkencesini hafifletmek için ılık suyla banyoya tırmandı.

Sonra aynı gün savaş alanına döndü ve komutayı aldı, ancak askeri açıdan muhtemelen çok geçti. O zamana kadar, savaşın sonucu neredeyse kesin bir sonuçtu, Napolyon ve ordusu savaşı ve dolayısıyla savaşı kaybetti!

Bunun hemoroid atağı ile ilgili en ilginç bilgilendirici tarihsel gerçeklerden biri olduğunu söyleyebiliriz, bu sayede çoğumuz Napolyon’a bir insan olarak bile sempati duyabilir ve bu hikayeyi bir uyarı olarak kabul edebiliriz!

Ayrıca savaşın neden kaybedildiği başka bir versiyon da biliniyor. Bu, Bonapart’ın savaş alanını tam olarak inceleyememesi nedeniyle oldu, çünkü o anda yine hemoroidler ona çok fazla acı çekti. İşte Napolyon’un hayatından bu kadar bilgilendirici bir gerçek, ancak resmi tarihsel versiyonda Napolyon bundan hiç bahsetmedi ve ona atıfta bulunmadı.

Öğrenilebilecek bir ders:

Hemoroidlerin insanların yaşamları üzerindeki etkisinin özellikleri hakkında daha ayrıntılı bilgi edelim. Bu rahatsızlığınız olduğunda, refahınız kötüleşir, rahatsızlık hissedersiniz, somurtkanlaşır, sinirlenirsiniz ve kafanızda tek bir şey vardır — «acıdan kurtulmak için güçlü bir istek.» Bu sorundan muzdarip bir kişi öfkesini haneye atabilir, patronuna veya bir müşteriye bağırabilir, o zaman bu tür maskaralıklar için hangi bedeli «ödemek» zorunda kalacağını hayal edebilir mi?

Hemoroid belirtileri yanma, kaşıntı ve ağrıyı içerir. Önlem almazsanız, sinir bozukluklarına yol açabilir, aile ilişkilerinizi yok edebilir. Sürekli acı ve ıstırap, insanların yaşamlarında, örneğin depresyon gibi diğer pek hoş olmayan yönlerin ortaya çıkmasına neden olur.

Bu yüzden hemoroidlerinizi ciddiye alın ve sizi yenmeden önce onlarla savaşın.