Hamilelik sırasında hemoroid çıkarsa ne yapmalı?

Bir çocuğu beklemek, herhangi bir kadının hayatındaki en unutulmaz, titreyen, özel, neşeli dönemlerden biri olan gerçekten büyük bir mucizedir. Ancak, ne yazık ki, şu anda, çoğu zaman, hamile anneler hamilelik sırasında ağırlaşır veya hemoroid gibi hoş olmayan bir rahatsızlığa sahiptir, çünkü bildiğiniz gibi, insanlığın güzel yarısının temsilcilerinin vücudu çok ağır yüklere maruz kalır.

Bir bebeğin doğumunu bekleyen genç kızların ve yaşlı bayanların tüm organları ve sistemleri (bacaklardaki ve pelvik bölgedeki damarlar dahil) aşırı yüklenmeler yaşıyor. Tromboz ve anüsün bağırsak yolundaki spesifik düğümlerin oluşumu, bu tür hastalıkların ana provokatörü haline gelir.

İlk aşamada, hamilelik sırasında hemoroid hiçbir şekilde kendini göstermeyebilir. Hastalığın ilerlemesi ile çeşitli çok acı verici ve nahoş, sorunlu semptomlar ortaya çıkmaya başlar:

  • hastalığa eksik bağırsak boşalması, şişkinlik, rahatsızlık hissi eşlik edebilir.
  • rektumda dışkılama sırasında ve sonrasında «çıkan» dış ve iç hemoroidler görülür.
  • anal kaşıntı, yanma, özellikle baharatlı yiyecekler yedikten sonra daha kötü.
  • anüste ağrı, «dışkı» sırasında güçleniyor parlak kırmızı, kırmızı kanama, dışkı ile atılır, bazen vücut ısısı yükselir.

Tedavi

Kendi başına, sıradan bir insandaki bu rahatsızlık çok sorunlu, hassas, rahatsız edici bir şeydir ve hamilelik sırasında hemoroidler tamamen. Bu nedenle doktorlar, kadınları böyle bir hastalıktan zayıflatma veya kurtulma prosedürlerini özel bir dikkatle tedavi etmek zorundadır. Bir proktoloğa danıştıktan sonra, genç bayanlara bazen çocuk beklerken kontrendike olmayan müshiller reçete edilir.

Sorunu tedavi ederken, zamanında bağırsak hareketini düzenlemeyi amaçlayan bir diyete uymak gerekir. Hamilelik sırasında hemoroid ile yakalanırsanız, bitkisel lif içeren ve müshil etkisi olan ürünlerin kullanılması önerilir. Buna buğday kepeği, sebzeler, süt ürünleri, meyveler, kuruyemişler, siyah ekmek, tahıllar (irmik ve buğday hariç) dahildir. Buna karşılık, kakao, makarna, güçlü çay tüketimini sınırlamak ve genellikle baharatlı yiyecekleri diyetten çıkarmak gerekir.

Hijyen kurallarına uygunluk önemli bir rol oynar. Örneğin, «sandalyeden» sonra anüsü hemen yıkamak için normal kağıt yerine özel bir ıslak kağıt kullanılması veya daha iyisi kullanılması önerilir.

Hastalığın akut varyantında (merhemler, mumlar ve diğer konservatif yöntemler yardımcı olmadığında) antibiyotik ve cerrahi müdahaleye bile başvurulur. Tabii ki, bu durum tamamen ihmal edildiğinde kadınlara çok nadiren yapılır. Böyle ciddi bir duruma izin vermemek ve zamanında iyi bir koloproktoloğa başvurmak daha iyidir.

Birçok insan kendi kendine ilaç tedavisi ile hastalığı ortadan kaldırmaya başlar. Normal şartlar altında sağlık sorunlarından kurtulmanın bu yöntemi ile çok dikkatli olmalısınız ve hatta bir bayan «hamile» olduğunda daha da dikkatli olmalısınız.

Rahatlamak için başka ne yapabilirim?

Hastalığın önlenmesi ve önlenmesi için uzmanlar özel jimnastik geliştirdiler. İşte onun egzersizlerinden bazıları:

  • Anne adayı oturur veya daha rahat olur. Sonra gerilmesi ve ardından kalça ve anüs kaslarını gevşetmesi (dönüşümlü olarak) gerekir (yani, anüsü yukarı çeker ve sonra aşağı indirir). Bu egzersiz sadece yararlı değil, aynı zamanda algılanamayan performans için de uygundur, bu da hamilelik sırasında hemoroidi olan bir kadının bunu hemen hemen her yerde, örneğin ulaşımda veya hastane kuyruğunda yapmasını mümkün kılar. Diğer bir isim Kegel egzersizleridir (anal sfinkterin sıkışması ve gevşemesi).
  • Bir kadın sırt üstü yatar ve ayaklarına ve omuzlarına yaslanırken pelvisini kaldırıp indirmeye başlar.
  • Çocukluğumuzdan beri bildiğimiz bir başka yararlı önleyici egzersiz — okul beden eğitimi günlerinden beri — «bisiklet».

Sana iyi sağlık diliyorum!