Hemoroidlerin sülüklerle tedavisi

Hemoroidler iki ana tipte bulunur: dış ve iç. Hastalığın ilk varyantında, doğrudan anüste bulunan hemoroidler düşmeye başlar. Bir kişiye bu sorunun ikinci varyantı teşhisi konduğunda, düğümler olmasına rağmen, yalnızca rektumda bulundukları anlamına gelir.

Hemoroidlerin tedavisi, örneğin bir dizi uzman tarafından bu durumda en iyi yöntemlerden biri olarak kabul edilen hirudoterapi gibi çeşitli şekillerde bilinir. Klasik tıp giderek daha fazla cerrahi müdahale sunarken (hastalığın inceliği nedeniyle, hastalar çoğunlukla hastalık zaten çok ileri bir aşamadayken bir proktoloğa dönmeye karar verir), hastadan hemoroidlerin sülüklerle alternatif etkili bir tedavisini denemeyi seçmesi istenebilir.

Bu prosedür, sorunun ileri aşamalarını bile iyileştirmeye yardımcı olabilir. Bilim dünyasında bir tür halkalı solucan ve birincil ağızlı hayvanların bir alt türü olarak bilinen yaratıklar, yalnızca «hemoroid» adı verilen sorunun tüm acı verici belirtilerini ortadan kaldırmakla kalmaz, aynı zamanda nedenlerinin ortadan kaldırılmasına da katkıda bulunur. Hirudoterapi temelinde hastalıktan kurtulma çalışmaları sırasında mevcut kan pıhtıları yok edilir, pelvik organlarda venöz kan durgunluğu giderilir, bir bütün olarak bağırsağın çalışması ve kan dolaşımı normalleştirilir.

Modern bir insanın hayatı genellikle hareketsizdir ve zararlı, sağlıksız yiyeceklerle doyurulur. Sonuç olarak, bir kişi kabızlık, tromboflebit, anal fissür ve tabii ki hemoroidden muzdarip olmaya başlar. Sülük kullanma deneyiminin gösterdiği gibi, bazen sadece bu durumda en olumlu sonucu verebilir veya hastaları bu rahatsızlıktan iyileştirmek için tek seçenek olabilirler.

Bazen ağrıyı gidermek ve hemoroidal kanamayı durdurmak için 2-3 seans yeterlidir. Daha sonraki seanslar sırasında sülükler pelvik organlarda ve bacaklarda venöz tıkanıklığı gidermeye çalışır. Hirudoterapi sırasındaki etki alanları: anal bölge (anüsün yakınında), tromboze hemoroid bölgesi, sakrum bölgesi ve kuyruk sokumu noktası.

Hastanın vücudunda aynı anda «çalışan» sülüklerin sayısı hastalığın ciddiyetine bağlıdır. Örneğin, bir fasulye büyüklüğünde tromboze bir düğümde, bir sülük üste ve tabana 2-3 ekilir ve 2-3 «kan emici» zaten küçük bir ceviz büyüklüğünde ve 4 parça tabanına yerleştirilmiş bir düğüme yerleştirilir. düğüm.

Bu yöntemi kullanmadan önce bir proktoloğa danışın!