Hemoroidlerin geleneksel klasik tıp yardımı ile tedavisi, tıbbi yöntemler, koruyucu jimnastik, diyet, minimal invaziv prosedürler ve cerrahi operasyonlar da dahil olmak üzere ciddi vakaları içerir. Modern proktolojinin birçok başarısı var, ancak hepimizin en başından beri doğanın çocukları olduğumuzu ve zor bir anda önce yardım için ona dönmemiz gerektiğini unutmayın.
Geleneksel tıp, hemoroidi olanlara, birkaç iyi tarif ve hastalığı gidermenin veya hafifletmenin yollarını sunmaya da hazırdır. Otlar, diğer bitki örtüsü, taşlar, su, güneş ışığı, mineraller — çevrenin bu unsurlarının her biri, hemoroidlerin iyi tedavisinin gerekli olduğu durumlar da dahil olmak üzere birçok insan hastalığıyla başa çıkmamıza yardımcı olabilir.
Solucan otu
Antimikrobiyal, antienflamatuar, yara iyileşmesi ve analjezik etkiye sahip sıradan solucan otu alalım. Tüm bu özellikler, özellikle akut evrede hemoroidi olanlar için çok önemlidir. Bu değerli şifalı bitki birçok insanın hemoroidle başa çıkmasına yardımcı oldu. Sadece solucan otunun çok zehirli olduğunu unutmayın. Büyük miktarlarda tüketmek zehirlenmeye yol açacaktır. Bu nedenle çok dikkatli olun ve bu yöntemin kullanımı konusunda doktorunuza danışın.
İşte tarifin kendisi. Solucan otu çiçeklerinin bir kısmını yirmi parça kaynamış suyla doldurun. Kompozisyonu infüze etmek ve filtrelemek için veriyoruz. Hemoroidden muzdarip olanların bu «içeceği» günde bir kez yemeklerden önce bir çorba kaşığı almaları gerekir. Hastalık yeterince çabuk gerilemelidir.
Hem doğanın unsurlarını hem de klasik tıbbın maddelerini birleştiren tarifler var. İşte onlardan biri. Hemoroid için herhangi bir merhem alırız, üzerine yüzde kırk köknar yağı ekleriz ve elde edilen bileşim ile cildin etkilenen bölgelerini yağlarız. Bir kişinin anüste kaşıntı, yanma, çatlaklar, ülserler varsa, bu iyileştirilmiş merhem tam ona göre. Olumlu sonuç yakında ortaya çıkacak.
Diğer halk ilaçları
Hemoroid için halk ilaçları, kullanım şekillerine bağlı olarak birkaç gruba ayrılabilir:
- Yutulması için araçlar. Bunlar, şifalı bitkilerden veya kan dolaşımını iyileştiren, kan damarlarının duvarlarını güçlendiren, bağırsağın çalışmasını normalleştiren ve iltihap önleyici ve antiseptik etkilere sahip ürünlerden elde edilen kaynatma, infüzyon, meyve suları veya yağlar olabilir. Örneğin, sarımsaklı süt, kartopu suyu, meşe kabuğundan kaynatma veya balık yağından yağ içebilirsiniz.
- Harici kullanım için ürünler. Bunlar, anal bölgedeki ağrı, kaşıntı, şişme ve iltihabı hafifleten çeşitli bileşenlerden yapılan merhemler, kompresler, losyonlar veya losyonlar olabilir.
Anüs hastalıklarının tedavisi için birçok halk tarifleri vardır. Ve size en popüler 10 tanesini anlatacağız. Ancak, tüm bu yöntemlerin yalnızca hastalığın en erken aşamasında yardımcı olabileceğini unutmayın. hastalığın 3. ve 4. dereceleri esas olarak sadece bir hastanede cerrahi veya lazer yöntemiyle tedavi edilebilir.
Tarifler
- Propolis merhemi. Bir su banyosunda 100 gr tereyağını eritin ve 20 gr doğranmış propolis ekleyin. Propolis tamamen eriyene kadar karıştırın ve ocaktan alın. Soğutun ve buzdolabında saklayın. Merhemi iki hafta boyunca sabah ve akşam günde iki kez hemoroidlere uygulayın.
- Patates sıkıştırması. Çiğ patatesleri rendeleyin ve tülbent üzerine koyun. Anüse bir kompres uygulayın ve bir bandaj veya külotla sabitleyin. Sıkıştırmayı 10 gün boyunca günde iki kez 15-20 dakika tutun.
- Papatya losyonu. 200 ml kaynar su ile bir çorba kaşığı papatya çiçeği demleyin ve 15 dakika ısrar edin. Süzün ve soğutun. Et suyunda bir gazlı bez veya bandajı nemlendirin ve günde üç kez (10 gün) 10 dakika anüse takın.
- Elma sirkesi losyonu. 50 ml elma sirkesi ve 50 ml suyu karıştırın. Solüsyondaki bir pamuklu çubuğu nemlendirin ve 10 gün boyunca günde iki kez 5 dakika hemoroidlere uygulayın.
- Baldan yapılmış mumlar. Balı özel bir biçimde dondurun ve bağırsakları iki hafta boşalttıktan sonra sabah ve akşam rektuma bir fitil enjekte edin.
- Aloe’den yapılmış mumlar. Aloe yaprağını kesin, dikenlerden soyun ve soyun ve uzunluğu boyunca ikiye bölün. Yaprak suyunun yarısını 10 gün boyunca gece rektuma enjekte edin.
- Deniz topalak yağından yapılmış fitiller. Bir eczaneden satın alın ve saklayın ve özel bir biçimde dondurun ve bağırsak boşalmasından (14 gün) sonra sabah ve akşam rektuma bir mum enjekte edin.
- Taş yağından yapılmış mumlar (mumya). Tamamen eriyene kadar 100 ml ılık suda 5 g seyreltin. Çözeltiyi özel bir formda dondurun ve bağırsakları 1-2 hafta boşalttıktan sonra sabah ve akşam rektuma bir fitil enjekte edin.
- Bitkisel kaynatmalardan elde edilen mikrokristaller. Aşağıdaki bitkilerden herhangi birinden bir çorba kaşığı demleyin: adaçayı, sarı kantaron, nergis, muz, şalgam, ısırgan otu veya okaliptüs 200 ml kaynar su ve 15 dakika ısrar edin. Süzün ve rahat bir sıcaklığa soğutun. İki hafta yatmadan önce günde bir kez armut veya şırınga ile rektuma 50 ml et suyu enjekte edin.
- Bitkisel yağlardan elde edilen mikrokristaller. Aşağıdaki yağlardan herhangi birinin 50 ml’sini rahat bir sıcaklığa ısıtın: zeytin, keten tohumu, sedir, badem veya çam. Bir hafta yatmadan önce yağı günde bir kez armut veya şırınga ile rektuma enjekte edin.
- Hidrojen peroksit mikroklismleri. 50 ml ılık suda 10 damla% 3 hidrojen peroksit seyreltin. Çözeltiyi iki hafta yatmadan önce günde bir kez armut veya şırınga ile rektuma enjekte edin.
Ve hangi seçenek çalışıyor
İnternette bulabileceğimiz tarifleri listeledik. Onları tedavi için kullanmadık ve bu nedenle sağlığınıza verebilecekleri zararlardan sorumlu değiliz. Test ettiğimiz ve çalıştığımız tek şey:
- Papatya kaynatma ile bir havzada ılık banyolar. Yatıştırın, iltihabı ve şişliği hafifletin.
- Otlar ile mikrokristaller. Hemoroid ve topaklar ile lavmana 0,5 ml sodyum heparin eklenebilir (eczanede ampullerde satılır) – günde 1 kez, 10 gün. Sıvıyı tamamen emilene kadar kendinizde tutun. Prensipte olmaması gereken mukoza zarında tahriş varsa, işlemden sonra metilürasil mumları kullanın.
Hemoroid için halk ilaçları, hastalığın hafif ve orta dereceli formlarına yardımcı olabilir, ancak tıbbi tedavinin yerini almaz. Herhangi bir halk ilacını kullanmadan önce, bir doktora danışmak ve kontrendikasyon ve alerjik reaksiyon olmadığından emin olmak gerekir. Ayrıca anüsün hijyenini gözlemlemek, yeterince sıvı içmek, daha fazla lif tüketmek ve baharatlı, yağlı ve tatlı yiyeceklerden kaçınmak gerekir.