Hemoroidlere karşı taş kökü

Bugün halk hekimliğinde kullanılan hemoroid tedavisinde popüler yöntemlerden biri hakkında konuşacağız.

«Modern Zamanların Bitki Uzmanı» kitabında, ünlü ingiliz (hayır, bilim adamı değil) TV sunucusu ve doğa bilimci yazar Richard Thomas Mabey, «taş kökü» olarak da bilinen şifalı bitki Kanada collinsonia’nın özelliklerini ayrıntılı olarak anlattı. Bitki, kan damarlarının yapısı üzerinde faydalı bir etkiye sahiptir ve duvarlarını güçlendirir, elastikiyet verir ve böylece kan akışını normalleştirir. Tartışması zor, böyle bir etki hemoroid tedavisinde gerçekten çok yardımcı olabilir. Ayrıca, geçen yüzyıldaki taş kökünün geleneksel tıbbın taraftarları tarafından oldukça iyi bilindiği de kabul edilmelidir. Hemoroid semptomlarını hafifletmek için bileşime kolinsonia özü içeren sihirli kapsüller alındı veya akut ataklar sırasında veya bunları zamanında önlemek için bitkilere dayalı sihirli bir iksir hazırladılar.

Rusya’da, collinsonia’nın hem kapsüllerde hem de toz halinde veya başka bir biçimde elde edilmesi zordur – egzotik doğal ilaçların hayranları harika bir bitki bulmak için büyük çaba sarf etmek zorunda kalacaklardır. Taş kökünün bu kadar nadir olmasının iyi mi kötü mü olduğundan emin değiliz ama kesin olarak söyleyebileceğimiz bir şey var: deneyimli ve yetkin proktologlar kendi sağlıkları ile bu tür deneyler konusunda çok şüphecidirler.

Hemoroidin ilk aşamasında, ilk belirtiler yeni ortaya çıktığında, bazı durumlarda konservatif tedaviye gerçekten izin verilir, ancak uygun bir merhem, mum veya flebotonik (kanıtlanmış ilaçlar!) hastanın kapsamlı bir incelemesine dayanan yetkili bir proktolog olmalıdır. Aksi takdirde, terapi istenen etkiyi vermeyebilir ve zaman ve para boşa harcanacaktır. Bu arada, hemoroidin ilk aşamasındaki bazı durumlarda, ilaç tedavisi de etkisiz olabilir — o zaman bir lazer pıhtılaşma prosedürüne tabi tutulması önerilir.

Profesör Khitaryan’ın proktoloji merkezi uzmanları, çare yeterli sayıda klinik denemeyi geçene ve etkisi resmi olarak doğrulanana kadar, onu hemoroid için her derde deva olarak kullanmanın tehlikeli olduğundan eminler!