Hemoroidden kaçınmak için basit günlük kurallar

Hemoroid, elbette, zamanımızın en rahatsız edici ve çok yaygın talihsizliklerinden biridir (nüfusun eski zamanlardan beri ve toplumun tüm sosyal katmanlarından muzdarip olduğunu hatırlatmakta fayda olsa da, hemoroid için bir veya başka bir tedavi icat edilmiş ve geliştirilmiştir), ancak çoğu zaman kendinizi koruyabilirsiniz. oldukça erişilebilir bazı kurallara uyarak kendiniz.

Örneğin, hemoroidlerin yüksek ağırlık baskısı, alt ekstremitelerdeki yükler nedeniyle oluştuğunu biliyoruz. Tabii ki, bu hamilelikten vazgeçmeniz gerektiği anlamına gelmez. Bu doğal, doğal, hayati bir geçici süreçtir, ancak dolgunluğa yatkınsanız veya zaten obeziteniz varsa yemek yerken kendinizi sakinleştirmek tamamen sizin elinizde. Venöz varisli damarların yanı sıra hemoroid gibi bir sorunun daha sık üstesinden gelen obez insanlar olduğu bir sır değildir. Ve bu birbirine bağlı.

Hamileliğe geri dönelim. Daha önce de belirtildiği gibi, her kadının hayatındaki bu harika aşama, vücudu üzerinde belirli bir yük taşımasına rağmen doğal ve güzeldir. Böylece fetüslü rahim, ağırlığını sadece hemoroidal damarları «besleyen» kan damarlarına bastırır.

Kadın hastalıkları ve doğum uzmanları, hemoroid oluşumunu veya şiddetlenmesini önlemek için hamile kadınların her dört ila altı saatte bir yaklaşık 20 dakika sol taraflarında yatmalarını önerir. Bu basit yöntem sayesinde, ana damarlar üzerindeki basınç mükemmel bir şekilde azalır, bu da vücudun alt kısmını besler, bu da alt vücudun hemoroidlere yatkın bölgelerindeki yükün ciddi şekilde azaldığı anlamına gelir.

Doktorlar uzun zamandır hemoroid tedavisine ihtiyaç duyanlar arasında yiyeceklere bolca tuz serpmeyi çok sevenlerin olduğunu fark etmişlerdir. Tuz alımınızı kontrol edin, çünkü çok fazla kötüye kullanılması sadece hemoroidleri kötüleştirir. «İlişki nedir? «, — böyle bir soru ortaya çıkabilir. Aşırı tuzdan sıvının dolaşım sisteminde tutulduğu ortaya çıkar ve bu, hemoroidlerin ortaya çıkmayı sevdiği yerde, anal bölgedeki damarların şişmesine veya biraz daha yükseğe çıkmasına neden olur.

Bu soruna kendi başlarına neden olmayan bir takım ürünler vardır, ancak varsa insan ıstırabını arttırır, bağırsak sistemini tahriş eder ve orada kaşıntıya neden olurlar. Bu tür tehlikeli gıda ürünleri arasında, örneğin kahve, acı baharatlar, alkol ve kola, yani. sadece hemoroidler için değil, bir bütün olarak tüm organlara ve insan sağlığına büyük miktarlarda zararlı olan içecekler ve yiyecekler.