Hemoroidler daha önce nasıl tedavi edildi.

Farklı ülkelerdeki hemoroidlere karşı tutum ilginçtir. Katoliklerin bu hastalığı olan hastaların koruyucu Azizi bile vardır (aynı zamanda tüm bahçıvanların Azizi olmasına rağmen) — münzevi Aziz Fiacre. Efsaneye göre, adam bütün gün bahçede yorulmadan çalışmak zorunda kaldı. Bundan sonra anüste şiddetli ağrı vardı ve hemoroidin düştüğü ortaya çıktı. Hikayede ayrıca, Şeytanın bir taşa oturduğu, ateşli bir dua ettiği, Yüce’den şifa istediği, ardından düğümlerin gerçekten düştüğü anlatılır.

Örneğin Rusya’da, sorunun yaralarına ve odaklarına kavak yaprağı, pancar, rendelenmiş patates sürülmesi de dahil olmak üzere hemoroidler tedavi edildi ve ayrıca hastayı soğan, kimyon, keçi sütü ile bitkisel kaynatma içeren bir banyoda oturmaya zorladı.

Bazı eski Rus şifacılar konileri kırmaya çalıştı. Bunu yapmak için hastalarına sarımsak, soğan ve yulaflı sıcak kümes hayvanları önerdiler. Bitki uzmanları arasında hemoroidden muzdarip olanlara yardım etmenin en sevilen seçeneklerinden biri hemoroidin ravent jölesi ve salatalık suyu ile tedavisiydi.

17 üzyıldan bir yerlerde şifacılar (özellikle bataklık bir bölgede bulunan yerleşimler) sülükler kullanarak hemoroidleri çıkarmaya çalıştılar. Rusya’nın bazı bölgelerinde oldukça yaygın olan böbrek otu da aktif olarak kullanıldı (bitkinin Latince adı Poligonum persicaria L.’dir). Bu bitkinin tanenler, C ve K vitaminleri açısından zengin olması ve rutin olması nedeniyle hemoroidler için sadece müshil olarak değil, bu bitkiden elde edilen kaynatmaların lokal uygulamada vazokonstriktif etkisi vardır.

Orta Asya’da hemoroidleri iyileştirmenin çok tuhaf bir yolu vardı — hasta taze kirpi kanı içmeye zorlandı. Bu özel yöntem, o zamanlar ünlü İbn Sina’nın kendisi tarafından önerildi. Bu şekilde kadim hekimlerin sorunu «beğenin, beğenin ortadan kaldırdığı» ilkesiyle ortadan kaldırmaya çalıştıkları varsayılmaktadır.» Ancak Güney Amerika’da, hemoroidli bir hastaya olumlu bir şekilde yardımcı olabilecek bir koka yaprağı infüzyonunun (içlerinde bulunan kokain gerçekten vazokonstriktif özelliklere sahiptir) uygulanması olduğuna inanılıyordu.