Sığırkuyruğu asası yardımıyla hemoroid tedavisi

Hemoroidler çok yaygın bir rahatsızlıktır, ancak neyse ki, özellikle halk tarifleri arasında hemoroidlerin tedavi edilebileceği epeyce yöntem de vardır. Bu rahatsızlıktan «büyükannenin tarzında» iyileşmeye yardımcı olan veya hastanın acısını önemli ölçüde hafifleten bu bitkilerden biri asa şeklindeki sığırkuyruğudur. Bitkinin bir başka adı da «ayı kulağı» dır (sadece çok benzer şekilde adlandırılan «ayı üzümü» ile karıştırmayın — «ayı kulağı») veya «kraliyet asası» dır.

Sığırkuyruğu preparatlarının yara iyileştirici, balgam söktürücü, iltihap önleyici özelliklere sahip olduğu bilinmektedir. Analjezik bir etkiye sahiptirler, iç organların düz kaslarının spazmlarını hafifletmeye yardımcı olurlar. Sığırkuyruğu asasında organlarındaki çiçeklerin taçları tıbbi hammadde olarak kullanılır.

Bitki aynı sayıda faydalı işleve sahiptir, bu nedenle yardımı ile sadece hemoroidlerin tedavi edilmesi değil, çiçeklerinin infüzyonunun bronşit, zatürree, boğmaca, bronşiyal astım, akciğer tüberkülozu, ses kısıklığı, yani hastalığın eşlik ettiği sağlık sorunları için de kullanılması şaşırtıcı değildir. ayrılması zor balgam oluşumu.

İnfüzyon şu şekilde hazırlanır: 5 gram çiçek 1 bardak kaynar su ile dökülür, 2 saat demlenir. Kahvaltı, öğle ve akşam yemeklerinden önce tentürü yarım bardak ılık bir şekilde alın. Ona bal eklerseniz, gece için iyi bir yatıştırıcı alırsınız.

Gastrointestinal sistemin iltihaplanması, karaciğer ve dalağın yaralanması, hemoroidler, yanıklar, panaritia, boğaz ağrısı (gargara), farenks ve gırtlak iltihabı — açıkçası, sığırkuyruğu asası, vücudun normal sağlıklı çalışmasına müdahale eden birçok zorluğun giderilmesinde çok yönlü bir araçtır.

Çoğu zaman, hemoroidin alevlenmesi sırasında bir kişinin sadece hemoroidleri değil, aynı zamanda bir dizi başka sağlık sorunu da vardır. Ve aynı anda vücudun diğer organlarının ve sistemlerinin çalışmasını eski haline getirmeye ve önleyici olarak desteklemeye yardımcı olabilecek böyle bir bitkinin olması ne kadar iyi.

Bu nedenle, sadece çiçekler değil, idrar söktürücü özelliği olan bitkinin kökü bile insanlar tarafından şifa için kullanılır. Gut ve ürolitiyazis için iyi kullanılır. Gastrointestinal sistemde ağrınız varsa, antiseptik ve analjezik etkileri olduğu bilinen sığırkuyruğu içeren bir tarif bulun ve deneyin — belki bu seçenek böyle bir sorundan kurtulmanıza yardımcı olacaktır. Ağzın köşelerindeki ve meme uçlarındaki yaraları ve çatlakları sığırkuyruğu çiçeklerinden elde edilen tozla iyileştirmeyi deneyebilirsiniz, ancak cildin etkilenen bölgelerini havuç suyuyla önceden yağlamayı unutmayın. Hemoroidler ve diğer problemler sizi sonsuza dek terk etsin ve asa şeklindeki sığırkuyruğu bu konuda yardımcı olacaktır!