Güçlü proktolojik sağlık doğru beslenme ile başlar

Hemoroit tedavisi çok rahat bir işlem değildir, çünkü hastalığın kendisi hoş değildir. Bu nedenle, hastalar genellikle ağrı ve kanamaya dayanacak güçleri olmadığında bir proktoloğa başvururlar. Utangaçlık, gariplik, korku … Ama sonuçta, hastalığın kaynağını önceden düşünürseniz ve hemoroidi kışkırtan anlara ve eylemlere izin vermemeye çalışırsanız, tüm bunlardan kaçınılabilir.

Hemoroidlerin görünümü, günlük yaşamımızın çeşitli koşulları ve faktörleri ve sağlığımıza karşı dikkatsiz tutum ile kolaylaştırılır. Modern insanın ritmi o kadar gergin bir tempoda ilerler ki, bazen sanki bir günde 24 saat değil, daha önce olduğu gibi çok daha az varmış gibi görünür. Yani telaşsız aile yemekleri neredeyse geçmişte kaldı. Şimdi çoğumuz sık sık koşarken tek başına fast food ve yarı mamul ürünler yemek zorundayız ve bunlar hemoroidlerin en kötü düşmanlarıdır.

Tabii ki, yavaş yersek dişlerimizin çok çalıştığı besleyici, zararsız yiyecekler gastrointestinal sistem tarafından daha iyi sindirilir, vücut tarafından daha olumlu emilir ve sonuçta ondan daha kolay ve acısız bir şekilde çıkarılır.

İnsanlar zararlı, sindirimi zor yiyecekler yediklerinde sindirim süresi uzar, yiyeceklerin çürüyen bileşenleri bağırsak yolunun farklı bölgelerinde durgunlaşır, bunun sonucunda hemoroidlerin sıklıkla ortaya çıktığı kabızlık oluşur.

İlk başta insanlar ağır bir «dışkı» ile savaşmaya çalışırlar, sonra yakında ciddi hemoroid tedavisine ihtiyaç duyulabilir. Ancak günlük menünüzü biraz değiştirmeye değer — kendi başınıza daha fazla yemek pişirmek, taze kaliteli ürünler satın almak, evden enstitüye veya ofise besleyici bir öğle yemeği almak, daha fazla sıvı içmek (kabızlığın önlenmesi için özellikle yararlıdır) evde bir bardak temiz su içmek sabah aç karnına), alkolü, ağır yükleri, elbette daha fazla hareketi hariç tutun!

Sağlığınıza ve vücudunuza küçükten bakmaya başlayın (örneğin yarı mamul ürünlerin ve yağlı yiyeceklerin kullanımını en aza indirin) ve ardından büyük rahatsız edici hastalıklar, aynı hemoroidler güçlerini geri çekecek veya zayıflatacaktır. Bunların hepsi önlemedir, bu yüzden güvende olmak için elbette zaman zaman iyi bir proktoloğu da ziyaret etmeniz gerekir.