Parankimal kanama: damar hasarı olan iç kanama

Parankimal kanama, iç organlara kan sağlayan damarlar hasar gördüğünde ortaya çıkar. Buna iç de denir. Genellikle gizlice ilerler, kötü teşhis edilir veya zorluklarla teşhis edilir ve uzmanların sorunun kendisini tanıdığı süre boyunca hasta önemli miktarda kan kaybedebilir.

Eşzamanlı ½ kan kaybının, yani ortalama bir yetişkinde yaklaşık 2,5 litreye kadar ölümcül olduğunu hatırlayın. Kendilerine zarar vermeden ve herhangi bir tıbbi komplikasyon olmadan, sağlıklı insanlar bu hayati sıvının hacminin yalnızca % 10-15’ini kaybedebilir (bu arada, bağışçılar genellikle hacmin % 8-10’unu bağışlar).

Makalede anlatılan kanama türü (genellikle bol, uzun süreli, büyük zorluklarla durma, yaşamı tehdit eden) karaciğer, akciğerler, dalak ve böbrekler gibi hayati organlar hasar gördüğünde, karın ve / veya göğüs boşluğunun derin penetran yaraları ile oluştuğunda ve ayrıca kemiklerin ve kavernöz dokunun süngerimsi maddesi yaralanır.

Parankimal kanama da dahil olmak üzere her türlü kanama tehlikelidir, çünkü vücudumuzda dolaşan kan miktarını önemli ölçüde azaltır ve sonuç olarak kalbin performansı bozulur, hayati organlara — karaciğer, beyin, böbrekler — oksijen temini bozulur.

Bütün bunlar aynı zamanda insan vücudundaki tüm metabolik süreçlerin keskin bir şekilde bozulmasına neden olur. Hasta, yaralanma anında geçen bir hastalık nedeniyle fiziksel, psikolojik olarak depresyona girdiğinde veya zayıfladığında özellikle birçok komplikasyon vardır.

Bu tür kan kaybında mağdurlara yardım etmenin yolları:

  • fibrin film uygulaması
  • hemostatik dikişler
  • elektrokoagülasyon vb.

Böyle bir sorunu durdurmak çok zor olabilir ve cerrahların çeşitli etkili yöntem ve prosedürleri doğru bir şekilde teşhis etmesini ve hızlı bir şekilde kullanmasını gerektirir. Başarılı sonuç, (doktorlar tarafından mağdura yardım etmek için alınan önlemlerin hızına ve doğruluğuna ek olarak) kan kaybının büyüklüğü, hızı, hastanın vücudunun genel durumu ve kardiyovasküler sistemin yanı sıra bu kişinin yaşından da etkilenir.