Proktoloğa gitmeye korkuyorum - tangaç olmayı nasıl durdurabilirim?

Utangaçlık ve korku nedeniyle çoğu hasta bir proktologdan yardım istemez. «Bir proktoloğa gitmekten korkuyorum» — bir aydan uzun süredir kendi kendine ilaç kullanan bir akrabadan haber almak nadir değildir.

Hemoroidden muzdarip birçok insan korkunç semptomlarıyla: kanama, ağrı, kaşıntı vb., sorunlarından o kadar utanıyorlar ki, doktor ziyareti ile çok gecikiyorlar. Bazıları şöyle tartışıyor: «Prensip olarak yaşayabilirsin, ölümcül değil!», diğerleri: «Komşum, kayınbiraderim, sınıf arkadaşım da uzun zamandır hemoroit geçirdi, istisna değilim, kader» ve doktora gitme.

Bu hiçbir durumda yapılmamalıdır! Kendinizi hemoroid veya bu rahatsızlığın semptomlarına uzaktan benzeyen bir şeyle bulur bulmaz, hemen iyi bir proktologla randevu alın. Hemoroidlerin tedavisi niteliksel olarak ve hastanın sağlığının özelliklerini ve hastalığın evresini dikkate alarak yapılmalıdır.

İstatistikler, 10 kişiden 8’inin yaşamları boyunca böyle bir felaketle karşı karşıya olduğunu gösteriyor. Tüm ülkelerde, nüfusun tüm kesimleri arasında, hem erkek hem de kadınlarda çok yaygındır. Bu dünyanın ünlü ve zenginleri bile bu beladan bağışık değildir. Örneğin, nispeten yakın zamanda Napolyon’un kendisinin hemoroidden muzdarip olduğu ortaya çıktı ve bazı tarih uzmanları, büyük olasılıkla, böyle bir sorunun arka planına karşı akut ağrı atakları da dahil olmak üzere, bu ünlü Fransız’ın Waterloo savaşı’nı kaybettiğini öne sürüyorlar.

Belki de dünya istatistiklerinin verileriyle çok rahatlamayacaksınız ve utangaçlık ve korku, ağırlaştırılmış hemoroidlerden kaynaklanan akut ağrı ve rahatsızlıktan hala daha güçlüdür, ancak duruma ne kadar göz yumarsanız, komplikasyonların o kadar fazla olacağını ve daha da zorlaşacağını unutmayın onlardan kurtulmak için.

Bununla birlikte, erkekler bundan daha sık muzdarip olsalar da, hemoroidler çoğunlukla kadınlar tarafından profesyonelce ve daha zamanında tedavi edilir. Aynı kısıtlamanın üstesinden gelmeleri ve sonunda deneyimli bir proktoloğa gitmeleri daha kolaydır. Sağlık personeli istatistikleri şu ilginç gerçekle tamamlar: Eşlerin kendilerinin neredeyse kocalarını bir doktora görünmek için ellerinden tuttukları durumlar vardır.

Eğer bu erkekler (ve bazı kadınlar) bir tıp merkezini ziyaret etmekten değil, bir başkasından çok daha fazla korkmaları gerektiğini bilselerdi. Olabilecek en korkunç şeylerden biri, ağırlaştırılmış bir hastalığa dayanan tümörlerin oluşmasıdır. Utangaçlığınızın üstesinden gelin, hemoroid tedavisine ihtiyaçları varsa sevdiklerinize destek olun ve profesyonel bir muayeneye gidin. Proktoloğun bu nahoş sorunu mümkün olan en kısa sürede gidermenize profesyonel olarak yardımcı olmasına izin verin.