Damarların ve venöz ağların skleroterapisi, vasküler yıldızların tedavisi olarak kullanılır. Genellikle ayak bileklerinde, baldırlarda, uyluklarda bulunabilirler.

Üç çeşit olabilirler:

  • Paralel çizgiler.
  • Dallanma çizgileri.
  • Merkezden farklı yönlerde ayrılan çizgiler.

Nedenler

En olası neden, sizi uzun süre ayakta veya oturma pozisyonunda kalmaya zorlayan kalıtsal bir yatkınlık, kilo alımı, hamilelik, eylemler veya faaliyetlerdir.

Damar skleroterapisi sadece kozmetik bir etki elde etmeyi değil, aynı zamanda ağrı, kramp, şişlik ve yanmayı da kaybetmeyi mümkün kılar.

Prosedür oldukça basittir. Damarlara sklerozan bir çözelti enjekte edilir. Vasküler yıldızların şiddetini azaltmaya ve sonunda tamamen kaybolmalarına yardımcı olur. Bununla birlikte, bu hastalık varisli damarlarla karıştırılmamalıdır.

Endikasyonları ve kontrendikasyonları

Genellikle bu tür bir tedavi, yaş sınırlaması olmamasına rağmen, yirmi ila altmış yaş arasındaki bir kadına yapılır. Hamile ve emziren kadınlar için damar skleroterapisi yapılması gerekli değildir. Prosedürün süt üzerinde olumsuz bir etkisi olabilir. Dahası, vasküler yıldızlar doğumdan sonra kaybolabilir.

Prosedür ayrıca bu tür hastalıkları olanlar için kontrendikedir: AIDS, hepatit, diabetes mellitus ve metabolik ve dolaşım bozukluklarıyla ilgili diğerleri.

Bu durumda, pratikte hiçbir komplikasyon yoktur. Nadir durumlarda, olumsuz alerjik reaksiyonlar ve iltihaplanma mümkündür.

Prosedür, ağrı eşlik etmediği için anestezi olmadan gerçekleştirilir. Damar skleroterapisi on beş ila kırk beş dakika sürer. Önce cilt antiseptik ile temizlenir, ardından sklerozan bir ajan enjekte edilir. Toplamda, tüm operasyon boyunca beş ila kırk enjeksiyon yapılabilir. Bununla birlikte, genellikle ağrısızdırlar, çünkü iğne çok incedir ve çözeltinin dozları çok küçüktür.

İşlemden sonra enjeksiyon bölgesine pamuklu çubuk uygulanır, kompresyon bandajı yapılır.

İyileşme döneminden sonra cilt daha sağlıklı ve genç görünecektir. Bununla birlikte, bu, damar skleroterapisinin yeni vasküler yıldızların ortaya çıkmasını önlediği anlamına gelmez.

Vücudun her yerinde ağların ve yıldızların skleroterapisi merkezimizde 15 yılı aşkın bir süredir başarıyla uygulanmaktadır. Size yardım etmekten mutluluk duyacağız, gelin!